Спестовници започнаха да местят заплатите си в детски банкови карти. Целта

...
Спестовници започнаха да местят заплатите си в детски банкови карти. Целта
Коментари Харесай

Спестовници измислиха как да покриват ежедневни разходи, без да дават допълнително пари за теглене от банкомат

Спестовници започнаха да местят заплатите си в детски банкови карти. Целта е да икономисат пари от такси, сподели изследване на  " Телеграф “. Идеята е да покриват ежедневни разноски, без да дават в допълнение пари за изтегляне от банкомат.

Масово трезорите оферират преференциални условия за детски дебитни карти. Те се издават към сметка на родителя, като възрастният може да превежда мечтаната сума, а интервенциите са лимитирани до избрани предели. Ако картата бъде изгубена или открадната, може незабавно да се блокира. Трансакциите се наблюдават посредством приемане на мейл или есемес до родителя при всяко заплащане. По този метод, в случай че картата е в малчугана, можете да следите какъв брой харчи, обясниха чиновници от банков офис в София. Обикновено детските дебитни карти се разделят на два типа – едните са за хлапета, навършили 7 години до 14 години, а другите са за младежи до 18 години. Вторите са доста желани от младежи, които учат и живеят настрана от родителите си в различен град и по този метод могат елементарно да получават джобни.

Често родителите употребяват тези карти за всекидневно извършване на покупки за дома поради по-добрите условия. Детските карти са без такси за разкриване и поддръжка, не се дължат и в допълнение пари при заплащане в магазините или при изтегляне от банкомат.

" Често тегля от близкия банкомат от картата на детето, когато би трябвало да купя дреболии от супермаркета, а нямам пари кеш “, показа Ивелина Манова от София.

В някои банки няма и такса за преиздаване, в случай че валидността на картата изтече. Освен че има алтернатива да се постави ограничаване на тегленето на пари от картата, тя е доста комфортна за превеждане на стипендии, допълниха банкери. Трезорите оферират и специфичен дизайн на картите, който детето може единствено да си избере. Някои финансови институции вкарват и спомагателни предели за детските карти за сигурност. Пример за това е ограничаването при потребление на картата в избрани търговски обекти, свързани с предмет на активност като хазарт, продажба на алкохол, цигари и други, акцентираха банкери. Онлайн преводите с дебитните карти за младежи са вероятни за лица над 18 години и могат да бъдат ограничавани след поискване от титуляря на сметката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР